Interesse in StuRa

Uit SUHasselt
(Doorverwezen vanaf Werkgroep)
Ga naar: navigatie, zoeken

Interesse in StuRa? Op deze pagina vind je de basisuitleg over StuRa. De Studentenraad is een van de drie mogelijkheden waarop aan studentenparticipatie gedaan kan worden. De studentenraad wordt gezien als de kern van de studentenparticipatie.

Basisuitleg StuRa

De Studentenraad houdt zich voornamelijk bezig met het onderwijs, het welzijn van de studenten, de voorzieningen voor de studenten en de mening van studenten doorgeven aan de UHasselt. Voor een overzicht van de projecten waar de studentenraad nu mee bezig is, kan men de projectenlijst van 2017-2018 bekijken. Hiernaast worden ook tal van andere onderwerpen besproken. Deze komen meestal aan bod op de AV. Deze vindt om de twee weken plaats. Het is mogelijk dat hiervan afgeweken wordt. Een overzicht van de vergaderingen is beschikbaar op de kalender.

Algemene vergadering

Alle studenten van de UHasselt zijn welkom op de AV's. Uit goede gewoonte wordt er meestal wel een mail gestuurd naar de voorzitter zodat hij weet welke en hoeveel studenten er komen. Op de AV worden altijd broodjes en drank voorzien voor iedereen.

Werkgroepen

Een werkgroep is een samenkomst van enkele StuRa-leden en soms externe leden. De werkgroep staat in voor het bespreken van een bepaald onderwerp. Het verslag van deze werkgroep wordt op een volgende AV toegelicht.

Functies en mandaten

Medewerker